Met onze programma’s willen we onszelf en anderen gelegenheden bieden voor inspiratie, bezinning en ontmoeting. Bijna alle activiteiten vinden plaats in het Graalhuis, Nieuwegracht 51, in het hart van Utrecht.

Voor info en opgave, mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of laat een bericht achter via onze contactpagina.

Alvast van harte welkom!


WereldZangOchtenden - Met traditionele en spirituele liederen rond de wereld

Zondag 5 januari, 2 februari, 1 en 29 maart (AFGELAST), 26 april (AFGELAST), 7 juni en 5 juli (11.00u-13.00u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van tevoren

WereldzangSinds eeuwen komen mensen, in welke cultuur dan ook, bij elkaar om te zingen. Zingen is een oeroud expressiemiddel om uiting te geven aan alles wat ons leven verrijkt. Samen zingend delen we gevoelens van vreugde, levenslust, pijn, verdriet of angst en ontmoeten we liefde, kracht, troost en verbinding.

Framedrumcursus: ‘De magie van ritme’

Vrijdag 24/31 januari, 21/28 februari, 20/27 maart (AFGELAST), 17/24 april (AFGELAST), 15/29 mei (AFGELAST), 19/26 juni (14.00u tot 17.00u), Aanmelden vóór 22 januari

framedrum2Drums en ritme hebben van oudsher een grote aantrekkingskracht op mensen. Ritme is universeel en verbindt mensen en culturen. In ritme zijn is in harmonie zijn met het zelf. De drum laat je dit voelen, horen en ervaren. Je komt in trilling met wie jij ten diepste bent.

Filmmiddagen

Vrijdag 14 februari, 13 maart, 8 mei (AFGELAST) (14.00u tot 17.00u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van te voren

filmIn haar visietekst verwoordt de Graalbeweging haar bereidheid de toestand van de wereld onder ogen te zien èn daarbij uit te kijken naar tekens van hoop. De films gaan geen van alle de harde realiteit uit de weg maar bieden toch hoop doordat de mensen erin blijk geven van medeleven. Elke filmmiddag heeft dezelfde opbouw. Eerst de ontvangst met koffie en thee, een kennismakingsrondje en inleiding. Daarna de vertoning van de film gevolgd door een nabespreking. Het thema van dit seizoen is: LGBT (lesbisch, gay, bi-, en transseksueel).

Maandelijkse WonderWandeling

Woensdag 18 maart, 22 april (AFGELAST), 20 mei (AFGELAST) en 17 juni (10.00u-12.00u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van tevoren

wonderwandelingRust en verbinding, met onszelf en met onze natuurlijke omgeving. In deze drukke wereld van overvolle agenda's smachten we ernaar. Rust en verbinding, het zijn mooie woorden. Maar... hoe zorg je ervoor dat je het ook daadwerkelijk ervaart? Waar zit die toverknop?

Zingen vanuit je ziel

Zondag 10 mei (AFGELAST), 7 juni en 5 juli (apart te volgen) (19.30u-21.30u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van tevoren

Zingen vanuit je ziel FraukeRietherEen avond zingend mediteren is een cadeautje aan jezelf. We beginnen met oefeningen om de stem los te maken. De liederen zijn zo eenvoudig dat je ze zo mee kunt zingen. De sfeer is meditatief, de gitaarbegeleiding maakt het warm en intiem.

Open Huis

Zaterdag 6 juni (11.00u tot 17.00u), Aanmelden niet nodig

poppen deurIn het Graalhuis komen vrouwen bij elkaar om te ont-moeten. Samen doen we aan mantra-zingen, sacrale dans en meditatie en bespreken we actuele thema's tijdens filmmiddagen, lezingen en inspiratiedagen. Ja, in het Graalhuis komen Hoofd, Hart en Baarmoeder samen. Deze metafoor sluit aan bij onze speerpunten: maatschappelijke betrokkenheid, spiritualiteit en empowerment van (jonge) vrouwen.

 

Zangdag voor wereldvrouwen

Zaterdag 13 juni (11.00u tot 16.30u), Aanmelden vóór 10 juni

zangdag 1e fotoOveral ter wereld vind je prachtige liederen die je in contact brengen met de kracht en wijsheid van vrouwen. Deze liederen spreken verschillende levenskwaliteiten aan en raken je diep in je ziel. Dwars doorheen de culturele en religieuze verschillen, herken je de verlangens en kwaliteiten die bezongen worden en voel je je erdoor gesterkt in je vrouw-zijn en verbonden met andere vrouwen.

Sacrale dansdag ‘Lofzang op het leven’

Zaterdag 4 juli (11.00u tot 17.00u), aanmelden vóór 1 juli

Lofzang levenHet is volop zomer. Alles groeit en bloeit en de natuur toont zich in al haar weelde en overvloed. Is er een geschikter moment om onze dankbaarheid te uiten voor dit volle leven dat we elke dag weer ontvangen?

Framedrumdagen

Zaterdag 11 en 18 juli (11.00u tot 17.00u), Aanmelden vóór 8 juli en vóór 15 juli

framedrumDrums en ritme hebben van oudsher een grote aantrekkingskracht op mensen. Ritme is universeel en verbindt mensen en culturen. In ritme zijn is in harmonie zijn met het Zelf. De framedrum schept de mogelijkheid om onze ritmische verbinding met onszelf, de natuur en elkaar te herinneren en te herstellen. Ritme verbindt ons ook met het onzegbare, met het mysterie van leven. Meer en meer vrouwen (her)ontdekken de framedrum.

Open Zendo

Elke vrijdag (09.00u tot 10.30u), Aanmelden niet nodig

zencirkelOpen Zendo biedt je de gelegenheid om elke vrijdagochtend samen met anderen te mediteren, volgens de methode die je zelf beoefent. Er wordt twee keer 30 minuten gezeten, afgewisseld met loopmeditatie.