Met onze programma’s willen we onszelf en anderen gelegenheden bieden voor inspiratie, bezinning en ontmoeting. Bijna alle activiteiten vinden plaats in het Graalhuis, Nieuwegracht 51, in het hart van Utrecht.

Voor info en opgave, mail secretariaat@degraalbeweging.nl

Alvast van harte welkom!


 'Het witte huiswerk' - Interactieve gespreksavonden in het Graalhuis (Sunny Bergman)

Vrijdagavond 26 maart (20.00u tot 21.45u), aanmelden vóór 24 maart

sunny bergmanAls vervolg op de succesvolle avonden van ‘Het witte huiswerk’ afgelopen najaar, praten we in de komende maanden verder. Op 26 maart en 9 april organiseren wij 2 online bijeenkomsten, waarin we in gesprek gaan met Clarice Gargard en Sunny Bergman. De gespreksavonden worden geleid door jonge vrouwen, die hun eigen positie onderzoeken door zichzelf te bevragen, te luisteren naar anderen en geconfronteerd te durven worden met hun eigen blinde vlekken.

 'Het witte huiswerk' - Interactieve gespreksavonden in het Graalhuis (Clarice Gargard)

Vrijdagavond 9 april (20.00u tot 21.45u), aanmelden vóór 7 april

clarice gargardAls vervolg op de succesvolle avonden van ‘Het witte huiswerk’ afgelopen najaar, praten we in de komende maanden verder. Op 26 maart en 9 april organiseren wij 2 online bijeenkomsten, waarin we in gesprek gaan met Clarice Gargard en Sunny Bergman. De gespreksavonden worden geleid door jonge vrouwen, die hun eigen positie onderzoeken door zichzelf te bevragen, te luisteren naar anderen en geconfronteerd te durven worden met hun eigen blinde vlekken.

Maandelijkse WonderWandeling

vrijdag 28 mei, 25 juni (10.00u – 11.30u), Aanmelden uiterlijk de woensdag ervoor.

wonderwandelingWist je dat wij iedere dag toegang hebben tot de allergrootste bron van wijsheid die er is? Het is de wijsheid van je eigen lichaam. We kunnen zoveel kracht, steun en plezier ervaren via ons eigen lijf. Maar... hoe doe je dat?

Meditatiecyclus ‘In je kracht staan met Maria Magdalena’

Vrijdag 28 mei, 4, 11 en 18 jun (10.00u – 11.30u), Aanmelden vóór 27 mei

450c6 12bbenson252c2bambrosius2b2528ca.1495 155025292bthe2b2bmagdalen2breading2b1525Deze serie meditaties met Maria Magdalena helpt je bij het uithouden van spanningen in jouw leven. Spanningen tekenen de geschiedenis van Maria Magdalena, de eerste vrouwelijke apostel. Zij was de meest geliefde vrouwelijke leerling van Jezus, maar zij kreeg te maken met weerstand tegen haar vrouwelijkheid en haar seksualiteit. Haar liefde voor Jezus werd een krachtbron om deze spanningen uit te houden.

Workshop White Spaces: 'Praktische training over racisme en onze blinde vlekken'

Wegens corona verplaatst naar ná de zomer

filip kominik White spacesMarzieh Dadvar en Anita van Ast werken al jarenlang als trainer met allerlei groepen waaronder veel met vrouwen, waarbij thema’s als identiteit, omgaan met discriminatie en geweld, en weerbaarheid centraal staan. Ook voor de Graalbeweging hebben zij in het verleden inspirerende weerbaarheidstrainingen verzorgd.

 

Inspiratiemiddag ‘De meerstemmigheid van innerlijke schoonheid’

Zaterdag 19 juni (14.00u – 17.00u), Aanmelden vóór 17 juni

Liesbeth woertmanInnerlijke schoonheid, hoe kunnen we haar vinden en naar buiten brengen? Voor Liesbeth Woertman staat innerlijke schoonheid voor goed voelen wat er zich in je beweegt. Luisteren en kijken naar wat zich in je aandient, wat tevoorschijn wil komen. Het betekent open staan en verwonderd blijven om zo de rijkdom in jezelf te kunnen delven.

Sacrale dansmiddag ‘De goddelijke vrouw in jou’

Zaterdag 3 juli (14.00u – 17.00u), aanmelden vóór 1 juli

dansdagWelke vrouw verlangt er niet naar om te stralen? Om van binnenuit te voelen dat ze mooi is? Om zich welkom te voelen in deze wereld, bereid om met vreugde haar bijdrage te leveren. Met alles wat ze in zich heeft, met al haar licht en liefde…

Vierdag Maria Magdalena

Donderdag 22 juli, het programma is rond!

beshalach kopie 1Vier jaar geleden werd 22 juli, de naamdag van Maria Magdalena, een officieel liturgisch feest. Op die manier kwam ze (eindelijk!) op gelijke hoogte te staan met de overige – mannelijke – apostelen. We bieden die dag een feestelijke dag rond Maria Magdalena aan i.s.m. Marischka Verbeek, coördinator van de externe programmering bij de Maria Magdalena expositie in het Catharijneconvent.