Met onze programma’s willen we onszelf en anderen gelegenheden bieden voor inspiratie, bezinning en ontmoeting. Bijna alle activiteiten vinden plaats in het Graalhuis, Nieuwegracht 51, in het hart van Utrecht.

Voor info en opgave, mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of laat een bericht achter via onze contactpagina.

Alvast van harte welkom!


WereldZangOchtenden - Met traditionele en spirituele liederen rond de wereld

Zondag 5 januari, 2 februari, 1 en 29 maart (AFGELAST), 26 april (AFGELAST), 7 juni en 5 juli (11.00u-13.00u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van tevoren

WereldzangSinds eeuwen komen mensen, in welke cultuur dan ook, bij elkaar om te zingen. Zingen is een oeroud expressiemiddel om uiting te geven aan alles wat ons leven verrijkt. Samen zingend delen we gevoelens van vreugde, levenslust, pijn, verdriet of angst en ontmoeten we liefde, kracht, troost en verbinding.

Framedrumcursus: ‘De magie van ritme’

Vrijdag 24/31 januari, 21/28 februari, 20/27 maart (AFGELAST), 17/24 april (AFGELAST), 15/29 mei (AFGELAST), 19/26 juni (14.00u tot 17.00u), Aanmelden vóór 22 januari

framedrum2Drums en ritme hebben van oudsher een grote aantrekkingskracht op mensen. Ritme is universeel en verbindt mensen en culturen. In ritme zijn is in harmonie zijn met het zelf. De drum laat je dit voelen, horen en ervaren. Je komt in trilling met wie jij ten diepste bent.

Filmmiddagen

Vrijdag 14 februari, 13 maart, 8 mei (AFGELAST) (14.00u tot 17.00u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van te voren

filmIn haar visietekst verwoordt de Graalbeweging haar bereidheid de toestand van de wereld onder ogen te zien èn daarbij uit te kijken naar tekens van hoop. De films gaan geen van alle de harde realiteit uit de weg maar bieden toch hoop doordat de mensen erin blijk geven van medeleven. Elke filmmiddag heeft dezelfde opbouw. Eerst de ontvangst met koffie en thee, een kennismakingsrondje en inleiding. Daarna de vertoning van de film gevolgd door een nabespreking. Het thema van dit seizoen is: LGBT (lesbisch, gay, bi-, en transseksueel).

Open Zendo

Elke vrijdag (09.00u tot 10.30u), Aanmelden niet nodig

zencirkelOpen Zendo biedt je de gelegenheid om elke vrijdagochtend samen met anderen te mediteren, volgens de methode die je zelf beoefent. Er wordt twee keer 30 minuten gezeten, afgewisseld met loopmeditatie.