Do 22 juni (10.15u-15.15u) Zomerse schrijfworkshop: Luidkeels Leven

[Begeleiding: Ine van Emmerik en Ceciel Boudewijn; €15 (incl. koffie/thee)]

Zin in een zomerse dag lekker schrijven? Deze workshop biedt je schrijfinspiratie, een rustige omgeving en, voor wie wil, gelegenheid om iets van het geschrevene te delen.

Download hier de folder.

Vr 23 juni (10u-15u) Maria in beeld

[Begeleiding: Felicia Dekkers; €25 (incl. koffie/thee en lunch en excl. museumbezoek)]

Ter gelegenheid van de expositie Maria in het nabijgelegen Catharijneconvent neemt de bevlogen kunsthistorica Felicia Dekkers ons mee in de rijke beeld- en betekeniswereld van Maria. Aansluitend gaan we samen naar de tentoonstelling.

Download hier de folder.

Zaterdag 10 juni (10.30-16u) Zen Zien Tekenen: meditatie in actie

[Begeleiding: Nelleke Metselaar; €35 (incl. koffie/thee en lunch)]

Bij Zen Zien Tekenen gebruik je tekenen als middel om je aandacht te verdiepen en volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Afgewisseld met korte zit- of loopmeditatie.

Download hier de folder.

Vr 21 april (14u-16.30u) Ria Weyens: Over de helende kracht van mededogen

Tijdens deze middaglezing over de herziene versie van Ria's boek Van wonde naar verwondering. Over mededogen als levenshouding, geïnspireerd door zowel de christelijke als de boeddhistische traditie.

Download hier de folder.

Za 8 april (11u-17u) Leven vanuit compassie

[Begeleiding: Hilde Debacker; €45 (incl. lunch en syllabus)]

Wil jij ook het liefst een hart zo groot als de wereld? Waarmee je jezelf omvat, de ander én alle levende wezens? Kom dan naar deze oefendag in (zelf-)compasssie!

Download hier de folder.

Za 1 april (10u-17u) Creatief bezinnen over kwetsbaarheid en kracht

[Begeleiding: Jeannette Claessen en Gezien van der Leest; €55 (incl. materiaal)]]

Tijdens deze workshop maak je een kistje of reisaltaartje over kwetsbaarheid en kracht. Via allerlei oefeningen kom je in contact met je creativiteit, die je vervolgens gebruikt om je eigen unieke kistje te maken.

Download hier de folder.

Za 28 januari (10.00-16.00u) Feestelijke boekpresentatie Graalgeschiedenis

Eind 2016 publiceerde dr. Marjet Derks een bijzonder boek over de geschiedenis van de Nederlandse Graalbeweging van 1921 tot heden. Welkom op deze feestelijke boekpresentatie en nieuwjaarsviering! Toegang is gratis, opgave wel noodzakelijk.

 Download hier de folder.

Do  26/1; 16/2; 30/3; 20/4; 18/5 en 22/6 (10.15-11.45u) Schrijf-in-stilte-café

[Begeleiding: Ine van Emmerik en Ceciel Boudewijn; €5; vrije inloop]

Zin om een uur in stilte te schrijven aan wat jij wil? Het Schrijf-in-stilte-café biedt je de mogelijkheid om - samen met anderen- een uurtje te schrijven.

Download hier de folder.

Vr 3 februari, 31 maart en 9 juni (20.00-22.00u) Zingen vanuit je ziel

[Begeleiding: Marian Geurtsen; € 15 (€ 25 voor 2x)]

Zingen is heilzaam en van alle tijden en culturen. Tijdens deze avond zingen we inspirerende liederen uit diverse religieuze tradities. Zing je mee?

Download hier de folder.

Vr 10 februari, 10 maart, 7 april (14.00-17.00u) Filmmiddagen

[Begeleiding: Carla van Thiel en Mineke van Sloten; €5,-]

De Graalbeweging is bereid de toestand van de wereld onder ogen te zien èn daarbij uit te kijken naar tekens van hoop. De voor u uitgezochte films gaan de harde realiteit niet uit de weg maar bieden toch hoop doordat de mensen erin blijk geven van een groeiend medeleven.

Download hier de folder.

Vr 17 maart (20-22u) Jeroen Witkam: 'Ga de stilte in en wordt vrij'

Jeroen Witkam was tot 2001 abt van de Trappistenabdij van Zundert. Hij heeft zijn leven lang de zen- en christelijke traditie met elkaar verbonden. Hij vertelt deze avond over zijn nieuwste boek Ga de stilte in en wordt vrij, een verzameling zentoespraken die allemaal aanmoedigen de stilte in te gaan.

Download hier de folder.

Zo 19 maart (14.00-17.30u) Mantrazang en -dans

[Begeleiding: Seraphina Freke, Jolanda Lagendijk en Astrid Hendriksen ; € 12,50]

Tijdens deze middag maak je kennis met mantra’s en dansen uit het repertoire van de Dansen van Universele Vrede, eenvoudige kringdansen waarbij je mantra’s zingt uit de hele wereld onder muzikale begeleiding.

Download hier de folder.

Do 23 maart (20.00-22.00u) Vrouwen in de Aziatische filosofie

[Begeleiding: filosofe Renate Schepen & kunstenares Sayaka Abe; € 12,50]

In het filosofisch discours hebben vrouwen nog steeds een ondergesneeuwde positie, ook in de niet-westerse filosofie. Renate en Sayaka gaan deze avond op zoek naar de vrouwen in de Aziatische filosofie: waar zijn ze te vinden?

Download hier de folder.

Zaterdag 25 maart (10-17u) Inspiratiedag 'Actieve geweldloosheid'

[Begeleiding: Saskia van Goelst Meijer; €35 (incl. koffie, thee, lunch)]

Tijdens deze tweede inspiratiedag over 'actieve geweldloosheid' zoemen we in op de vraag wat deze methode kan betekenen voor de omgang met onverdraagzaamheid in onze maatschappij. Theorie en oefeningen wisselen elkaar af.

Download hier de folder.

Iedere vrijdag 09.00-10.30u Open zendo

[Begeleiding: Ingrid Kiewik en Arie Luikes Butter (€3 per keer)]

Open Zendo is een gelegenheid om samen met anderen te mediteren. De zendo staat voor iedereen open op vrijdagochtend van 9.00-10.30u. We zitten twee keer 30 minuten afgewisseld met loopmeditatie. Heb je geen ervaring, maar wil je toch deelnemen, neem dan contact op met: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor een korte introductie.

Aanbellen tussen 8.45 en 9.00u, bovenste bel. Tijdens de meditatie wordt er niet meer open gedaan. Aanmelden: niet nodig.