Radboud Summer School International Grail 29 juni -12 juli 2024

Dit jaar zal voor de derde keer de Radboud Summer School International Grail: Communties with a Heart plaats vinden Summer course Communities with a Heart | Radboud University (ru.nl) Vijfenveertig vrouwen afkomstig uit onder andere Ecuador, Paraguay, Mexico, Brazilië, de VS, Portugal, Nederland, Zuid-Afrika, Tanzania, Zimbabwe, Kenia, Mozambique, de Filipijnen en China verzamelen zich van 29 juni tot 12 juli in Ubbergen en Nijmegen om kritisch te reflecteren op acht bouwstenen voor gemeenschappen met een hart.

Uitgangspunt voor de cursus is het open tegemoet treden van persoonlijke ontregelende ervaringen. Waarbij al snel analyses volgen over de samenhang tussen persoonlijke en sociale ontregelingen, zoals ongelijkheid, armoede, geweld tegen vrouwen en de klimaatcrisis.

De zomercursus duurt dit jaar voor het eerst twee weken. Dit geeft tijd en ruimte voor verdieping en om op allerlei creatieve manieren aan de slag te gaan: delen van persoonlijke ervaringen, stil worden, stem geven aan wat er in je leeft, getuige worden van elkaar, kritisch reflecteren, dromen, zingen, dansen, handen uit de mouwen steken. Twee excursies naar gemeenschappen met een hart maken deel uit van het programma. We bezoeken het Vrijheids Museum in Groesbeek Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen | Vrijheidsmuseum en Museumpark Oriëntalis in Heilig Land Stichting Museumpark Orientalis - 'Ontdek de pelgrim in jezelf.'

Collage Summer School 2024

-.-.-.-.-.-.-.-.-

De Graalleerstoel "Women care for the Future" aan de Radboud Universiteit te Nijmegen organiseerde van 3 tot 7 juli 2023 voor het tweede jaar een Summer School "Communities-with-a-Heart". 27 Deelnemers uit negen verschillende landen buiten Europa namen eraan deel. 

230703 deelnemers 75 procent 


Van 3 tot 7 juli 2023 geeft de Leerstoel van de Internationale Graal van de Radboud Universiteit in Nijmegen de
Summer School: “Communities-With-A-Heart”

Meer informatie in de folder. In het programma staan gegevens over de invulling en de docenten en ook een link naar het aanmeldingsformulier. Voertaal: Engels, Portugees en Spaans.

-----------------------------------
We houden je hier graag op de hoogte van de activiteiten van de Internationale Graalnetwerken:

  • Spirituality NetworkGlobal Justice and Overcoming Poverty (GJOP)
  • Global Earth Network
  • Women Gender and Diversity

Een nummer van het GJOP:

- Greenwashing
- Survival of the Richest
- Václav Havel on Hope
--------------------------------------------