Inspiratiemiddag ‘Vrouwen volgen hun groene hart’

Geannuleerd wegens dringende omstandigheden 

groenehart1In een tijd dat covid-19 zoveel aandacht opslokt zou je het bijna vergeten; er is nog een andere crisis gaande! We hebben het natuurlijk over de klimaatcrisis: de aarde die opwarmt, uitstervende diersoorten en steeds meer natuurrampen als gevolg van een stijgende zeespiegel. Om over de onenigheid die dit thema teweegbrengt in de samenleving nog maar te zwijgen...

Als Graalbeweging willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde, groene toekomst en daarom nodigen we je uit voor deze inspiratiemiddag. In dit programma spreken drie vrouwen over hun werk en bezieling en hoe zij zich op dagelijkse basis inzetten voor de aarde. Je maakt kennis met een aantal inspirerende groene initiatieven, je leert hoe je in je eigen leven je groene hart nog meer kunt volgen én je gaat naar huis met een aantal zelfgemaakte bloembommen. Na afloop is je groene hart gegarandeerd weer opgeladen!

Laura Vegter 142Laura Vegter wilde meer natuur in haar leven én een steentje bijdragen. Maar hoe doe je dat? Socioloog en schrijver Laura zegde haar vaste baan op, ging op ontdekkingstocht en schreef het boek 'Naar de aarde’ (2019). Hierin vertellen negen Nederlandse groene pioniers hoe zij hun hart volgden en besloten meer in verbinding met de aarde te gaan leven. Na de ‘boekbeleving’ kun je het boek aanschaffen en laten signeren.

Marieke van AndelMarieke van Andel werkt als balanscoach in de natuur. Of, liever gezegd: mét de natuur. Want de natuur heeft zoveel wijsheid in zich, daar kunnen onze hersenen niet tegenop redeneren. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk vertelt Marieke hoe de natuur je coach kan zijn. Door met liefde en aandacht aanwezig te zijn in de natuur, kun je echt gaan horen wat de natuur jou vertelt.

Jenny Cerian Oranjebuurt ggfotoJenny van Gestel haalde het initiatief Guerrilla Gardening naar Nederland. Als Guerrilla Gardener draag je met je buurtgenoten bij aan een groene wijk, die goed is voor vlinders en bijen én die buren met elkaar verbindt door groene acties te ondernemen. Jenny inspireert via social media en is vooral buiten actief. Zij leert je hoe je je eigen bloembommen kunt maken, die zullen zorgen voor een kleurexplosie in jouw straat! 

Begeleiding: Laura Vegter, Marieke van Andel en Jenny van Gestel
Datum: geannuleerd wegens dringende omstandigheden
Tijd: 14.00u – 17.00u (indien nodig via Zoom)
Deelnemers: (m/v), max. 9
Kosten: €17,50
Aanmelden: vóór 21 april, via secretariaat@degraalbeweging.nl