'Het witte huiswerk' - Interactieve gespreksavonden in het Graalhuis (Clarice Gargard)

Vrijdagavond 9 april (20.00u tot 21.45u), aanmelden vóór 7 april

clarice gargardAls vervolg op de succesvolle avonden van ‘Het witte huiswerk’ afgelopen najaar, praten we in de komende maanden verder. Op 26 maart en 9 april organiseren wij 2 online bijeenkomsten, waarin we in gesprek gaan met Clarice Gargard en Sunny Bergman. De gespreksavonden worden geleid door jonge vrouwen, die hun eigen positie onderzoeken door zichzelf te bevragen, te luisteren naar anderen en geconfronteerd te durven worden met hun eigen blinde vlekken.

Clarice Gargard is een Amerikaans-Nederlandse journalist, programmamaker en presentator. Haar wortels liggen in Liberia. Ze studeerde journalistiek en maakt, schrijft en presenteert voor verschillende media. Haar interesse ligt in politieke en maatschappelijke kwesties omtrent het bevragen van machtsstructuren en intersectioneel feminisme. Ze is een van de boegbeelden van de anti-racismebeweging in Nederland. Eén van haar essays verscheen in Zwart, de bundel die in 2018 werd uitgebracht door Ebissé Rouw – die we vorig najaar spraken voor ‘Het witte huiswerk’.

In 2019 representeerde ze Nederland als VN-vrouwenvertegenwoordiger bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In oktober van datzelfde jaar ontving zij de Black Achievement Award in de categorie mens en maatschappij.
Ze maakte de bekroonde documentaire ‘De waarheid over mijn vader’ en schreef het boek 'Drakendochter' over de connectie tussen haar vader en dictator Charles Taylor.

Gargard neemt geen blad voor de mond. Ze spreekt zich krachtig uit tegen onrecht en ongelijkheid. We kijken uit naar haar bijdrage aan Het Witte Huiswerk en we nodigen jou van harte uit om deel te nemen aan ons gesprek!

Begeleiding: Maria Platteeuw
Datum: vrijdagavond 9 april
Tijd: 20.00u tot 21.45u
Deelnemers: (m/v) via Zoom
Kosten: €7,50
Aanmelden: t/m 7 april via secretariaat@degraalbeweging.nl