'Het witte huiswerk' - Interactieve gespreksavonden in het Graalhuis (Sunny Bergman)

Vrijdagavond 26 maart (20.00u tot 21.45u), aanmelden vóór 24 maart

sunny bergmanAls vervolg op de succesvolle avonden van ‘Het witte huiswerk’ afgelopen najaar, praten we in de komende maanden verder. Op 26 maart en 9 april organiseren wij 2 online bijeenkomsten, waarin we in gesprek gaan met Clarice Gargard en Sunny Bergman. De gespreksavonden worden geleid door jonge vrouwen, die hun eigen positie onderzoeken door zichzelf te bevragen, te luisteren naar anderen en geconfronteerd te durven worden met hun eigen blinde vlekken.

Sunny Bergman is geboren in Amsterdam als witte Nederlandse. Ze studeerde filosofie en politiek in Engeland. Vanaf 1994 regisseert ze tv-programma’s, maakt documentaires en schrijft boeken. De thema’s die Sunny aankaart, doen altijd veel stof opwaaien. Zij doorbreekt taboes, simpelweg door te laten zien wat er in de samenleving speelt op het gebied van schoonheid, seksualiteit en racisme.
Bergman stond aan de wieg van de ‘zwarte-piet-discussie’, toen ze in 2014 een actiegroep filmde bij de intocht van Sinterklaas. Dit materiaal gebruikte ze in haar documentaire ‘Zwart als Roet’ (2014). In 2016 volgde ‘Wit is ook een kleur’, een documentaire waarin ze ingaat op wit privilege en hoe witte mensen zich hier vaak onbewust van zijn.

We spreken Sunny Bergman over haar rol als ‘witte bondgenoot’: hoe kun je als wit persoon een bijdrage leveren aan anti-racisme en een meer inclusieve samenleving? Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek en te leren van de weg die Sunny bewandelt.

Begeleiding: Marieke van Andel
Datum: vrijdagavond 26 maart
Tijd: 20.00u tot 21.45u
Deelnemers: (m/v) via Zoom
Kosten: €7,50
Aanmelden: t/m 24 maart via secretariaat@degraalbeweging.nl