Inspiratiemiddag ‘De meerstemmigheid van innerlijke schoonheid’

Zaterdag 19 juni (14.00u – 17.00u), Aanmelden vóór 17 juni

Liesbeth woertmanInnerlijke schoonheid, hoe kunnen we haar vinden en naar buiten brengen? Voor Liesbeth Woertman staat innerlijke schoonheid voor goed voelen wat er zich in je beweegt. Luisteren en kijken naar wat zich in je aandient, wat tevoorschijn wil komen. Het betekent open staan en verwonderd blijven om zo de rijkdom in jezelf te kunnen delven.

Liesbeth was hoogleraar psychologie en is auteur van diverse boeken over de psychologie van het uiterlijk. In deze workshop geeft ze ons een inkijkje in haar eigen inspiratiebronnen. Welke auteurs hebben haar gevoed in haar eigen zoektocht naar innerlijke rijkdom?

andreasAan de hand van een close reading van twee heel verschillende auteurs, de Braziliaanse schrijfster en journaliste, Clarice Lispector, en de Nederlandse schrijfster en hoogleraar, Andreas Burnier, laat ze ons ontdekken hoe deze auteurs ook tot ons spreken en ons innerlijk kunnen beroeren. We nemen hun woorden in ons op en onderzoeken hoe hun inzichten en levenservaringen ook onszelf innerlijk mooier kunnen maken.

clariceVia het samen lezen en reflecteren worden we onderdeel van een cirkel van vrouwelijke inspiratie. Alvast welkom!

Liesbeth Woertman promoveerde in 1994 op het onderwerp lichaamsbeelden en werkte tot voor kort als hoogleraar psychologie. Ze is gespecialiseerd in de psychologie van het uiterlijk, daarover publiceert ze regelmatig blogs op haar website
www.psychologievanhetuiterlijk.nl.

Begeleiding: Liesbeth Woertman
Data: zaterdag 19 juni
Tijd: 14.00u – 17.00u
Deelnemers: (v), max. 9
Kosten: €20
Aanmelden: vóór 17 juni, via secretariaat@degraalbeweging.nl