Inspiratiemiddag ‘Stevig staan in een kwetsbare wereld’

Zaterdag 27 maart (15.00 – 16.30u (online via Zoom)), Aanmelden vóór 26 maart,

boekclaartjeIn haar gelijknamige boek gaat remonstrants predikant Claartje Kruijff op zoek naar een steviger innerlijke grondhouding. Een kompas dat haar helpt om rustiger en standvastiger te navigeren in deze wereld van snelle veranderingen, grote keuzevrijheid en weinig vanzelfsprekend gedeelde levenswaarden. De coronacrisis maakte haar zoektocht alleen maar urgenter: ‘Wie ben ik, nu alles wegvalt? Hoe vind ik houvast terwijl alles om mij heen veranderlijk en vloeibaar is? En hoe hangt mijn leven samen met al die andere levens?’, vraagt ze zich af.

Een belangrijk antwoord vindt ze in het ten volle erkennen van onze gedeelde menselijke kwetsbaarheid. We kunnen pas stevig staan, stelt ze, als we onze eigen kwetsbaarheid toelaten. Én dit is tevens de poort naar een dieper gevoelde verbondenheid met anderen. Ten diepste zijn we als mens immers allen kwetsbaar.
In dat opzicht kan deze crisis een grote kans zijn. Uit het besef van onze diepe verbondenheid en wederzijdse afhankelijkheid kunnen we immers veerkracht putten en de moed om keuzes te maken die in de richting gaan van het goede leven van en voor allen.

Tijdens deze online bijeenkomst wordt Claartje geïnterviewd door vernieuwingspredikante en studentenpastor Rachelle van Andel. Maar beiden willen daarnaast vooral in gesprek gaan met ons: wat doen wij om ons eigen innerlijk fundament steviger te maken? Welke vragen hebben we daarover? Hoe kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen om écht stevig te staan in deze kwetsbare wereld?

ClaartjeClaartje Kruijff was in het verleden organisatiepsycholoog en werkt nu als remonstrants predikant, zowel binnen en buiten de kerk op het gebied van zingeving. In 2016 verscheen van haar hand 'Leegte achter de dingen' en in 2017 was ze Theoloog des Vaderlands.

Rachelle van AndelRachelle van Andel is remonstrants predikant, en werkt daarnaast als studentenpastor in Eindhoven en Maastricht. In haar werk maakt ze ruimte voor veerkracht en kwetsbaarheid, en zet ze zich in voor een samenleving waarin ieder mens tot recht komt. 

 

Begeleiding: Claartje Kruijff en Rachelle van Andel
Datum: zaterdag 27 maart 2021
Tijd: 15.00 – 16.30u (online via Zoom)
Deelnemers: (m/v)
Kosten: €7,50
Aanmelden: vóór 26 maart, via secretariaat@degraalbeweging.nl