Internationale Vrouwendag: ‘Hoor onze stem: vrouwen van kleur spreken zich uit’

zondag 7 maart (11.00u -12.45u (online via Zoom)), aanmelden: vóór 6 maart

vrouwendag2Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat 8 maart werd vastgesteld als Internationale Vrouwendag. Nu, een eeuw later, is deze dag nog steeds belangrijk: aan vrouwenrechten en de rol van vrouwen in de samenleving mag bijzondere aandacht worden besteed. Maar: hoe inclusief is deze vrouwendag? Als Graalbeweging willen wij dit jaar rond Internationale Vrouwendag een bijeenkomst organiseren op het snijvlak van feminisme en anti-racisme. Daartoe nodigen we deze keer specifiek vrouwen van kleur uit.

Te gast zijn Ebissé Rouw en Marischka Verbeek. De twee vrouwen hebben allebei een tekst uitgekozen die hen raakt en inspireert, geschreven door eveneens een vrouw van kleur. Na het horen van de teksten gaan wij in gesprek met onze gasten. Wat spreekt je aan in deze tekst? Welke persoonlijke herinnering past hierbij? Op deze manier willen wij luisteren naar én een stem geven aan vrouwen die zo lang onhoorbaar leken.

ebiseEbissé Rouw is beleidsadviseur bij de Raad voor Cultuur, podcastmaker van Dipsaus Podcast en redacteur bij Uitgeverij Pluim. Zij was eerder bij ons te gast in onze reeks ‘Het witte huiswerk’, waarin we met haar spraken over de rol van zwarte vrouwen in de (Nederlandse) literatuur. We zijn blij met dit vervolg aan ons gesprek!

Mariska VerbeekMarischka Verbeek is eigenaresse van feministische boekhandel Savannah Bay in Utrecht, en daarmee een belangrijke schakel tussen schrijvers en lezers binnen de diverse literaire gemeenschap. Tijdens onze bijeenkomst rond Internationale Vrouwendag vorig jaar deelde zij een aantal van haar favoriete feministische boeken met ons. We zijn benieuwd naar meer!

Luister mee, praat mee en laat je inspireren! Je bent van harte welkom in onze digitale huiskamer op zondag 7 maart.

Begeleiding: Maria Platteeuw en Hilde Debacker
Data: zondag 7 maart 2021
Tijd: 11.00u -12.45u (online via Zoom)
Deelnemers: (m/v)
Kosten: vrije bijdrage
Aanmelden: vóór 6 maart, via secretariaat@degraalbeweging.nl