Middagprogramma Internationale Vrouwendag: ‘Strijdbare vrijheid’

Zaterdag 7 maart (15.00u – 18.00u), aanmelden: vóór 4 maart

vrouwendag NMIn het middagprogramma gaan we nader in op het kader voor feministische actie. Wat is nodig om te zorgen voor vrijheid voor iedereen? Welke belemmeringen zijn er nog? Welke minderheidsstemmen moeten gehoord worden om vrijheid gemeengoed te maken? En welke maatschappelijke actie is daarvoor nodig?

De laatste jaren noemen steeds meer jonge vrouwen zich opnieuw feminist. Er worden andere lagen van onderdrukking onderzocht en nieuwe thema’s geagendeerd. Er is discussie over genderidentiteiten, over de invloed van diversiteit en culturele achtergrond en over de machtsverhoudingen die voor verschillende posities in de maatschappij zorgen.

Tijdens deze middag brengen we een cultureel en maatschappelijk diverse groep femmes* bij elkaar en vragen hen hun visie op hedendaags feminisme toe te lichten.
*femmes is een term om niet alleen naar vrouwen te refereren, maar naar eenieder die zich met vrouwelijke elementen en energie identificeert.

Naast actie en strijdbaarheid, maken we ook ruimte voor bezinning. Hoe kunnen we onszelf - ook binnen de actie - opladen, (spiritueel) voeden en de inclusiviteit van de gemeenschap bewaken?

MariaMaria Platteeuw is queer-feminist en wil als antropoloog graag minderheidsperspectieven een podium bieden. Ze werkt op dit moment als hulpverlener voor (ex-)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel.

Begeleiding: Maria Platteeuw
Datum: zaterdag 7 maart
Tijd: 15.00u tot 18.00u (inloop vanaf 14.30u en aansluitend borrel)
Deelnemers: (v), max. 25
Kosten: €15 [€25 voor hele dag, excl. lunch]
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 4 maart