Thema-ochtend ‘Bevrijd onze seksualiteit’

Zaterdag 17 oktober (10.00u -12.30u), Aanmelden vóór 15 oktober

Seksualiteit The batherMarian Geurtsen promoveerde vorig jaar op een onderzoek naar seksualiteit, reinheid en de positie van vrouwen in de vroegchristelijke kerk. In het christelijke denken is seksualiteit onlosmakelijk verbonden geraakt met het idee van zondigheid. Op zijn best nuttig om kinderen te krijgen, maar verder is het beter om het te vermijden. Vooral vrouwen hebben hiervoor de prijs moeten betalen.

Tijdens deze ochtend proberen we te begrijpen hoe deze visie ontstaan is en welke gevolgen dit heeft gehad voor ons denken over seksualiteit tot op de dag van vandaag. Welke effecten heeft het gehad op onze beleving van seksualiteit? En, wat hebben we nodig om ons hiervan te bevrijden en een positieve beleving van seksualiteit te ontwikkelen?

Marian Geurtsen houdt een inleiding op het thema. Daarna gaan we aan de hand van thema’s, bezinningsopdrachten en gesprek terug naar onze eigen ervaringen.

Marian Geurtsen 1Marian Geurtsen is theologe en dirigente. Ze heeft een training gevolgd in christelijke meditatie en meditatiebegeleiding bij Vacare. Ze werkt op het snijvlak van rituelen, spiritualiteit en muziek. 

Begeleiding: Marian Geurtsen
Datum: zaterdag 17 oktober
Tijd: 10.00u tot 12.30u (met inloop vanaf 09.45u)

Deelnemers: (v), max. 10 (prioriteit voor wie ook bibliodansgedeelte volgt)
Kosten: €20 (en €35 in combinatie met dagdeel bibliodans op 24 oktober)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 15 oktober