Tweeluik Schoonheid & seksualiteit: Dag 1: ‘Je bent al mooi’

Zaterdag 15 februari (10.30u-16.30u), aanmelden vóór 12 februari

Lady LilithIn haar recente boek Je bent al mooi houdt Liesbeth Woertman een krachtig pleidooi voor de schoonheid van imperfectie. In onze huidige cultuur waarin gemanipuleerde beelden de norm vormen, staat ons zelfbeeld onder grote druk. We worden voortdurend geconfronteerd met beelden van perfecte lichamen en perfecte levens, maar ons eigen bestaan voelt helemaal niet zo volmaakt. Hoe kunnen we onszelf toch mooi vinden en onze imperfectie omvatten met een warm hart? Wat hebben we nodig om onszelf te bevrijden van al die knellende ideaalbeelden die ons ongelukkig maken?

We zijn al mooi, stelt Liesbeth, maar zien dat vaak niet door onze kritische en negatieve gedachten. Zij pleit voor ‘heelheid in gebrokenheid’, een vorm van heelheid die álles in onszelf omvat, zowel licht als duisternis, zorgen als vreugde, mannelijkheid als vrouwelijkheid, het gave als het imperfecte.

Liesbeth geeft tijdens de ochtend een inhoudelijke introductie. Daarna is er veel tijd voor vragen en uitwisseling en doen we een contemplatieve oefening.

In de middag diepen we het thema verder uit door middel van bibliodans. Bibliodans is een vorm van spirituele dansexpressie die ontwikkeld werd door Riëtte Beurmanjer. Dansend naar aanleiding van Bijbelteksten, gedichten of andere inspirerende teksten voelen we hoe die woorden in ons leven en tot uitdrukking willen komen. We laten ons raken door een aantal citaten uit het boek Je bent al mooi en laten die dansend door ons heen gaan. We dansen op wereldmuziek, dat geeft levendigheid en vreugde. Danservaring of ritmegevoel zijn niet nodig. Nieuwsgierigheid naar wat het dansen je kan brengen is voldoende.

liesbeth woertman 01 960 540Liesbeth Woertman is klinisch psychologe en promoveerde in 1994 op het onderwerp lichaamsbeelden. Ze heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan en werkt als hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht.

Beurmanjer Riette 03Rïette Beurmanjer is theologe met specialisatie dans. Ze ontwikkelde bibliodans als een vorm van creatief dansen (dansexpressie) naar aanleiding van Bijbelse teksten en thema’s. Deze dansvorm is ook geschikt voor het dansen naar aanleiding van teksten uit andere tradities, liederen of gedichten. Zie www.riettebeurmanjer.nl

 

Begeleiding: Liesbeth Woertman en Riëtte Beurmanjer
Datum: zaterdag 15 februari
Tijd: 10.30u tot 16.30u (met inloop vanaf 10.00u)
Deelnemers: (v), max. 20
Kosten: € 35 (incl. lunch en koffie en thee) [€60 voor gehele tweeluik]
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 12 februari