Bibliodans ‘Bevrijd onze seksualiteit’

Zaterdag 24 oktober (van 10.00u tot 12.30u of van 13.30u tot 16.00u), aanmelden vóór 22 oktober

bibliodans webWie de thema-ochtend volgde met Marian Geurtsen over het onderzoeken en vrijmaken van onze seksualiteit, krijgt nu de kans om dit verder te verdiepen en verwerken door middel van bibliodans. Bibliodans is een vorm van spirituele dansexpressie ontwikkeld door Riëtte Beurmanjer waarbij je bijbelteksten (of andere inspirerende teksten) dansend verbeeldt zodat ze voor je gaan leven.

Tijdens deze ochtend of middag laten we ons raken door passages uit het erotisch getinte Bijbelboek Hooglied. We ervaren hoe die dansend door ons heen stromen en waartoe ze ons uitnodigen. We dansen op wereldmuziek, dat geeft levendigheid en vreugde. Danservaring of ritmegevoel zijn niet nodig. Nieuwsgierigheid naar wat het dansen je kan brengen is voldoende.

Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de eisen van het RIVM tot het houden van voldoende afstand, splitsen we de groep in twee en kunnen er telkens (ochtend of middag) vijf vrouwen deelnemen aan een sessie bibliodans.

Beurmanjer Riette 03Rïette Beurmanjer is theologe met specialisatie dans. Ze ontwikkelde bibliodans als een vorm van creatief dansen (dansexpressie) naar aanleiding van Bijbelse teksten en thema’s. Deze dansvorm is ook geschikt voor het dansen naar aanleiding van teksten uit andere tradities, liederen of gedichten. Zie www.riettebeurmanjer.nl

 

Begeleiding: Riëtte Beurmanjer
Datum: zaterdag 24 oktober
Tijd: van 10.00u tot 12.30u of van 13.30u tot 16.00u (telkens 15 min. inloop)
Deelnemers: (v), max 5 per dagdeel (prioriteit voor wie thema-ochtend hierover volgde)
Kosten: €20 (en €35 in combinatie met thema-ochtend op 17 oktober)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: (liefst) vóór 22 oktober