‘Zalig gebakken’ – Bakworkshop speculaas

Zaterdag 9 november (13.30u-17.30u), aanmelden vóór 6 november

speculaasplankEr gaat niets boven de geur van zelfgebakken koek. En in november en december moet dat natuurlijk speculaas zijn. Wacht niet af of de goedheiligman jouw huisje aandoet; zelf bakken is veel leuker en gezelliger! Amandelspijs maken is niet zo moeilijk als je denkt en fijn om te doen.

Tijdens deze bakworkshop maken we zowel speculaaspoppen als gevulde speculaas. Je leert deeg maken en amandelspijs maken en je gaat aan de slag met een speculaasplank om de typische speculaaspop te vormen. Daarbij vertelt workshopbegeleider Marian Geurtsen, auteur van het boek Zalig gebakken, je alles over de typische traditie van specerijen in veel najaarsrecepten en over wat Sint Nicolaas te maken heeft met de pop en de pepernoten. Tussendoor krijg je nog tips om in de advent thuis een amandelkrans te kunnen bakken.

Begeleiding: Marian Geurtsen
Datum: zaterdag 9 november
Tijd: 13.30u tot 17.30u, inloop vanaf 13.00u

Deelnemers: (m/v), max. 10 (ervaring met bakken is niet nodig)
Kosten: € 25
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 6 november