Framedrumcursus: ‘De helende kracht van framedrummen’

Vrijdag 26 maart/23 april, 30 april/21 mei, 28 mei/18 juni, 25 juni (14.00u tot 17.00u), Aanmelden vóór 23 maart (gevorderden), 20 april (basis)

framedrum2Het leven is onverbiddelijk ritmisch. Ritme bepaalt de cyclus van de aarde en de cycli van onze emoties. Onze voorouders kenden de helende kracht van trilling en ritme. De framedrum vervulde daarbij een sleutelrol. Trilling en ritme zijn de essentie van alle leven. In deze stressvolle, verwarrende en vaak a-ritmische tijd brengt de framedrum de hartslag terug bij mensen.

Framedrummen schept de mogelijkheid om onze ritmische verbinding met onszelf, de natuur en elkaar te herstellen. Het is de magie van ritme die mensen verbindt - én die ons verbindt met het onzegbare, het mysterie van het leven én met ons eigen levensritme. Ritmisch samenspelen geeft plezier en brengt je in contact met je levensenergie.

Het waren van oudsher vrouwen die al drummend voorgingen in ceremonieën, als hoedsters van harmonie en draagsters van leven. Dit erfgoed terug in eigendom nemen, brengt je bij je oerkracht en verbindt je met je essentie. Vrouwen die al (veel) framedrumervaring hebben, kunnen (na overleg met de cursusgeefster) meedoen met de serie middagen voor gevorderden. Vrouwen met geen of weinig framedrumervaring kunnen aansluiten bij de middagen voor beginners. Zij leren de basisslagen en enkele inspirerende ritmes. Je hebt geen muzikale of ritmische ervaring nodig om mee te kunnen doen. Alle vrouwen die nieuwsgierig zijn naar de framedrum en ermee kennis willen maken zijn van harte welkom.

Irmgard Cottaar is een gepassioneerd en inspirerend leraar op framedrums. Zij biedt vrouwen een weg om in verbinding te komen en te zijn met hun oorspronkelijke ritme en hun natuurlijke zelf.

Begeleiding: Irmgard Cottaar
Data:
26 maart, 30 april, 28 mei, 25 juni (gevorderden)
         
23 april, 21 mei, 18 juni (beginners)
Tijd:
14.00u -17.00u, inloop vanaf 13.45u
Deelnemers:
(v), maximaal 9
Kosten:
€130 (gevorderden), €100 (beginners)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.:
vóór 23 maart of 20 april, via secretariaat@degraalbeweging.
nl