Framedrumcursus: ‘De magie van ritme’

Vrijdag 24/31 januari, 21/28 februari, 20/27 maart (AFGELAST), 17/24 april (AFGELAST), 15/29 mei (AFGELAST), 19/26 juni (14.00u tot 17.00u), Aanmelden vóór 22 januari

framedrum2Drums en ritme hebben van oudsher een grote aantrekkingskracht op mensen. Ritme is universeel en verbindt mensen en culturen. In ritme zijn is in harmonie zijn met het zelf. De drum laat je dit voelen, horen en ervaren. Je komt in trilling met wie jij ten diepste bent.

Het bespelen van framedrums synchroniseert lichaam en geest. Één slag op de drum brengt je direct in het hier en nu. De trilling van de drum resoneert met de hartslag. Het ritme brengt je in contact met je eigen levensritme. Trilling en ritme zijn de essentie van alle leven. De framedrum schept toegang tot je eigen ritmisch en menselijk potentieel. Daarbij is je lichaam het instrument. Door de beat van de framedrum maak je je hoofd leeg, kom je tot rust en hervind je jezelf – je eigen ritme.

Het waren van oudsher vrouwen die al drummend voorgingen in ceremonieën, als hoedsters van harmonie en draagsters van leven. Dit erfgoed terug in eigendom nemen, brengt je bij je oerkracht en verbindt je met je essentie.

Vrouwen die al (veel) framedrumervaring hebben, kunnen (na overleg met de cursusgeefster) meedoen met de serie middagen voor gevorderden. Vrouwen met geen of weinig framedrumervaring kunnen aansluiten bij de middagen voor beginners. Zij leren de basisslagen die verbonden zijn met de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur en enkele inspirerende ritmes met behulp van klappen, stappen, recitatie en bodypercussie. Je hebt geen muzikale of ritmische ervaring nodig om mee te kunnen doen. Alle vrouwen (of meiden) die nieuwsgierig zijn naar de framedrum en ermee kennis willen maken zijn van harte welkom.

Irmgard Cottaar is een gepassioneerd en inspirerend leraar op framedrums. Zij biedt vrouwen een weg om in verbinding te komen en te zijn met hun oorspronkelijke ritme en hun natuurlijke zelf.

Begeleiding: Irmgard Cottaar
Data:
vrijdag 24 jan, 21 feb, 20 maart en 26 juni, 17 april en 15 mei zijn AFGELAST (beginners)
         
vrijdag 31 jan, 28 feb en 26 juni, 27 maart en 24 april en 29 mei zijn AFGELAST  (gevorderden)
Tijd:
14.00u tot 17.00u, inloop vanaf 13.30u
Deelnemers:
(v), maximaal 15
Kosten:
€ 185 (alleen als cyclus te volgen; incl. gebruik drums) 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.:
vóór 22 januari