Framedrumcursus: De helende kracht van framedrummen

Vrijdag 25 sept, 23/30 okt, 20/27 nov en 11/18 dec (14.00u tot 17.00u), Aanmelden vóór 23 sept. (gevorderden), 20 okt. (basis)

framedrum2Het leven is onverbiddelijk ritmisch. Ritme bepaalt de cyclus van de aarde en de cycli van onze emoties. Onze voorouders kenden de helende kracht van trilling en ritme en de framedrum vervulde daarbij een sleutelrol. Trilling en ritme zijn de essentie van alle leven.

In deze stressvolle, verwarrende en vaak a-ritmische tijd brengt de framedrum de hartslag terug bij de mens. Framedrummen schept de mogelijkheid om onze ritmische verbinding met onszelf, de natuur en elkaar te herstellen. Het is de magie van ritme die mensen verbindt. En die ons ook verbindt met het onzegbare, het mysterie van het leven én met ons eigen levensritme. Ritmisch samenspelen geeft plezier en brengt je in contact met je levensenergie!

Het bespelen van de framedrum synchroniseert lichaam en geest. Dit wordt versterkt door het drummen in een groep. Één slag op de drum brengt je direct in het hier en nu. De trilling van de drum resoneert met je hartslag en werkt helend en verbindend. Door de beat van de framedrum maak je je hoofd leeg, kom je tot rust en hervind je jezelf – je eigen ritme.

Het waren van oudsher vrouwen die al drummend voorgingen in ceremonieën, als hoedsters van harmonie en draagsters van leven. Dit erfgoed terug in eigendom nemen, brengt je bij je oerkracht en verbindt je met je essentie.

Vrouwen die al (veel) framedrumervaring hebben, kunnen (na overleg met de cursusgeefster) meedoen met de serie middagen voor gevorderden. Vrouwen met geen of weinig framedrumervaring kunnen aansluiten bij de middagen voor beginners. Zij leren de basisslagen en enkele inspirerende ritmes. Je hebt geen muzikale of ritmische ervaring nodig om mee te kunnen doen. Alle vrouwen (of meiden) die nieuwsgierig zijn naar de framedrum en ermee kennis willen maken zijn van harte welkom.

Irmgard Cottaar is een gepassioneerd en inspirerend leraar op framedrums. Zij biedt vrouwen een weg om in verbinding te komen en te zijn met hun oorspronkelijke ritme en hun natuurlijke zelf.

Begeleiding: Irmgard Cottaar
Data:
Vrijdag 23 okt, 20 nov en 11 dec (beginners)
         
Vrijdag 25 sept, 30 okt, 27 nov en 18 dec (gevorderden)
Tijd:
14.00u tot 17.00u, inloop vanaf 13.45u
Deelnemers:
(v), maximaal 9
Kosten:
€100 basis, €130 gevorderden (alleen als cyclus te volgen) 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.:
vóór 23 september (gevorderden), vóór 20 oktober (basis)