Meditatiedag ‘Voed je demonen’

Zondag 13 oktober (10.30u-16.30u), aanmelden vóór 10 oktober

Paula en RianneTijdens deze meditatiezondag geven Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk, psychologen met veel ervaring binnen het Tibetaans boeddhisme, ons een gedegen inleiding in het proces 'Voed je demonen'. Een traditionele Chod-beoefening, aangepast aan deze tijd door Lama Tsultrim Allione, waarvan Paula en Rianne de vertegenwoordigers zijn in Nederland.

nieuwe kaft FYD boek

De obstakels in ons leven worden niet overwonnen door ze weg te duwen. Het gevecht tegen onze negatieve emoties kunnen we nooit winnen: wanneer we proberen te vluchten voor onze ‘demonen’, zullen zij ons achtervolgen. Door met hen te vechten, worden we zwakker en kunnen we zelfs volledig voor hen bezwijken. Door demonen open tegemoet te treden en te transformeren ontdekken we dat de energie die vastzit in de demon onze grote schat is; onze eigen wijsheid. Dit geeft moed om naar moeilijke dingen toe te gaan. Deze transformatie is gegrond in boeddhistische opvattingen over veranderlijkheid en het onderling afhankelijk bestaan.

Lama Tsultrim Allione is een gerenommeerde boeddhistische lerares die de traditionele manier om demonen te transformeren vertaald heeft naar onze tijd. De boeddhistische rituelen van de oorspronkelijke methode, de zogenaamde Chod-beoefening, zijn daarin tot een minimum beperkt zonder dat het afbreuk doet aan de werkzaamheid van de methode. Er wordt op een gebalanceerde manier gebruik gemaakt van ons vermogen tot voelen, verbeelden en begrijpen om onze ‘demonen’ te transformeren tot ‘bondgenoten’.

‘Feeding your demons’ is een diepe maar ook veilige methode die iedereen kan doen als het gebeurt volgens de vijf stappen en met de gegeven aanwijzingen.

Tijdens deze dag lichten Paula en Rianne de achtergrond van deze methode toe. Daarna begeleiden ze de vijf stappen van de beoefening zodat iedereen kan ervaren hoe het werkt.

Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk zijn beide psycholoog en hebben inmiddels meer dan dertig jaar ervaring met het geven van individuele begeleiding en trainingen voor psychologische en spirituele ontwikkeling van mensen (zie www.larijs.nl). Zij zijn in Nederland de vertegenwoordigers van het gedachtegoed van Lama Tsultrim Allione (www.taramandala.nl) en volgen ook lessen bij andere Tibetaanse leraren zoals Khandro Rinpoche.

Begeleiding: Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk
Datum: zondag 13 oktober
Tijd: 10.30u – 16.30u, inloop vanaf 10u
Deelnemers: (m/v), max. 25
Kosten: € 15 (koffie, thee en lunch) en dana
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 10 oktober