Vredesdag Israël-Palestina

Zaterdag 28 september (10.00u-16.30u), aanmelden vóór 25 september

Ambassade van vredeWaar je ook vandaan komt en wat je verhaal ook is: je kunt altijd werken aan vrede. Vanuit die gedachte organiseert de vredesorganisatie PAX jaarlijks in september de nationale vredesweek. Als Graalhuis zijn wij net als vorig jaar een ambassade van vrede en organiseren wij ook in 2019 activiteiten omtrent vrede. Het thema van onze vredesdag 2019 is Israël/Palestina vanuit het perspectief van vrouwen en hun persoonlijk geleefde ervaring.

natalya letunova unsplashHoe kunnen we ruimte vinden om in dialoog te gaan met elkaar? Wat kunnen we van de ander leren en wat kunnen wij zelf doen vanuit onze positie?

We starten de dag met een zangritueel waarna de Palestijnse Taghreed El Khodary en de Israëlische Erella Grassiani hun persoonlijke verhalen delen. Hun visie en persoonlijke ervaring staan centraal. Daarna is er een panelgesprek, waarbij de vrouwen op elkaars verhaal reageren en er de mogelijkheid is om vragen te stellen. Na de lunchpauze geeft Marieke van Andel een workshop waarbij luisteren op een dieper niveau centraal staat. Deze workshop is gebaseerd op de workshop die Marieke gaf tijdens dialoogreizen voor Israëlische en Palestijnse jongeren.

erellaErella Grassiani is opgegroeid in Israël en woont nu in Nederland. Zij behoort tot een Israëlische minderheid die kritisch is op de regering. Ze werkt als antropoloog aan de UvA. In haar werk richt ze zich op militarisering, geweld, veiligheid, vrede en conflict in Israël en Palestina.

taghreedTaghreed El Khodary is opgegroeid in Gaza. Ze studeerde journalistiek in Caïro. Taghreed was tussen 2001-2009 verslaggever in Gaza waardoor ze de mogelijkheid kreeg om het conflict van verschillende kanten te belichten. Op dit moment woont ze in Amsterdam en werkt ze als freelance journalist en senior editor rond Midden-Oosten vraagstukken.
 

Begeleiding: Hilde Debacker, Marieke van Andel & Rachelle van Andel
Datum: zaterdag 28 september
Tijd: 10.00u – 16.30u, inloop vanaf 9.30u
Deelnemers: (m/v), max. 25
Kosten: € 15 (koffie, thee en lunch)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 25 september