Vijfde jaarlijkse Graallezing met Kaouthar Darmoni

Zaterdag 30 oktober (15.00u tot 16.45u), Aanmelden vóór 28 oktober

Atria x Kaouthar Darmoni 1Ieder jaar rond 31 oktober, de stichtingsdatum van de Graalbeweging, geven we het woord aan een vrouw die zich (mede) vanuit spirituele bewogenheid inzet voor een betere wereld. De vijfde Graallezing wordt dit jaar uitgesproken door Dr. Kaouthar Darmoni. In haar lezing neemt ze ons mee in haar kijk op empowerment van vrouwen en de manier(en) waarop zij zich hiervoor inzet.

Kaouthar is geboren en getogen in Tunesië en ging op 20-jarige leeftijd naar Parijs om genderstudies te studeren. Als sinds haar zevende droomt ze ervan om de situatie van vrouwen te verbeteren. Dat doet ze sindsdien op een prachtige manier, steeds volgens twee sporen: via de academische wereld én door de inzet van dans. Kaouthar promoveerde op het thema van gender in de Tunesische film (Magna cum laude), werkte in de Verenigde Staten als onderzoeker en was van 2000 tot 2015 als onderzoeker en assistent-professor gender- en mediastudies verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Van jongs af aan is ze bovendien gefascineerd door de kunst van Raqsat Al Ilahat (godinnendans). De intimiteit van vrouwen die met elkaar dansen heeft ze als heel voedend en helend ervaren in haar eigen leven. Deze vorm van vrouwenempowerment via dans geeft ze sindsdien ook zelf door via de door haar ontwikkelde Divine9 Dance.

Voor Kaouthar zit de kracht van vrouwen in de verbinding die ze maken tussen brein, hart en buik. Ook zusterschap is essentieel voor haar; dat vrouwen in de eerste plaats elkaar steunen. Verder heeft ze een hart voor vrouwelijk leiderschap en intersectioneel feminisme: de samenwerking tussen mensen met verschillende verhalen en verschillende achtergronden is een verrijking voor het feminisme.

Sinds 2019 is Kaouthar directeur-bestuurder van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. In dat kader zet ze zich volledig in om al die prachtige, inspirerende verhalen van vrouwen nog beter voor het voetlicht te brengen.

Tijdens deze vijfde Graallezing neemt Kaouthar je op zeer gepassioneerde wijze mee in haar verhaal: wat motiveert haar ten diepste, waar wordt ze warm van en wat draagt ze uit als dansdocente, academica, bestuurder en ondernemer? Daarnaast zal ze ons ook uitnodigen om haar passie voor de dans mee te ervaren. Weet je welkom!Laat je inspireren door prinses Irene´s diepe bewogenheid en haar oproep om samen het visioen van een duurzame aarde te realiseren!

Na afloop ontvangt Dr. Kaouthar Darmoni de Graalwisselbeker, een kunstwerk dat speciaal voor de jaarlijkse Graallezing werd ontworpen. Het geheel wordt afgerond met een feestelijke borrel.

Spreker: Kaouthar Darmoni
Datum:
zaterdag 30 oktober
Tijd: 15.00u tot 16.45u, inloop vanaf 14.30u
Plaats: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
Deelnemers: (m/v), max. 50 (of 120 als 1,5 meter vervalt)
Kosten: €20 (incl. drankje bij aankomst en na afloop)
Aanmelden: vóór 28 oktober, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.