Vertelconcert ‘De Grens’ – Ekaterina Levental

Vrijdag 20 september (20.00u tot 22.00u), Aanmelden vóór 18 september

EkaterinaLevental DeGrens fotoonderschriftMuziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman-show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangcentra. Ze laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als hoop het enige is dat rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle solo-voorstelling De Weg, die vorig najaar in het Graalhuis vertoond werd. Daarin vertelt Ekaterina over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

'Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.'

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Ze maakt op dit moment carrière als operazangeres en theatermaker. Ze werkte als soliste met muziektheatergezelschappen als LOD, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn, Hollands Diep Dordrecht en Opera Spanga. ‘De Grens' is het vijfde muziektheaterproject dat Ekaterina samen met theaterregisseur Chris Koolmees als LEKS compagnie ontwikkelde.

Concert: Ekaterina Levental
Datum: vrijdag 20 september
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Deelnemers: (m/v), max. 30
Kosten: € 20
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vóór 18 september