Heilige balsem: Viering van Witte Donderdag en Pasen

Donderdag 18 april (14.00u-20.30u), Aanmelden vóór 15 april

zalving olieWitte Donderdag en Pasen vieren op één dag, vanuit het perspectief van vrouwen, kan dat? Overal ter wereld wordt op (de vooravond van) Witte Donderdag het verhaal gelezen van de vrouw die Jezus’ voeten zalft, juist voordat Jezus met zijn apostelen aan tafel gaat voor het laatste avondmaal. De vrouw van wie Jezus zegt ‘overal zal dit evangelie verkondigd worden ter herinnering aan haar’. En wij herinneren ons haar verhaal, maar haar naam weten we niet. Die vrouw, ben jij dat?

Op deze middag draaien we het perspectief van de verhalen over Pasen een kwartslag, zodat we alle gebeurtenissen zien vanuit het perspectief van vrouwen. Van de vrouw die Jezus’ voeten zalfde via Maria en de vrouwen onder het kruis tot Maria Magdalena die met balsem naar het graf ging.We gaan een bakworkshop doen, we gaan elkaar zalven met olie die heilig wordt door onze handen en we houden samen maaltijd met een agapè-viering. 

mariang2Marian Geurtsen (1965) is theologe en dirigente. Ze heeft een training gevolgd in christelijke meditatie en meditatiebegeleiding bij Vacare. Ze werkt op het snijvlak van rituelen, spiritualiteit en muziek.

Begeleiding: Marian Geurtsen
Data:
donderdag 18 april
Tijd:
van 14.00u-20.30u (met inloop vanaf 13.30u)
Deelnemers:
(v), max. 18
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
vóór 15 april