Filmmiddagen

Vrijdag 27 september (afgelast), 8 november, 29 november (14.00u tot 17.00u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van te voren

filmIn haar visietekst verwloordt de Graalbeweging haar bereidheid de toestand van de wereld onder ogen te zien èn daarbij uit te kijken naar tekens van hoop. De films gaan geen van alle de harde realiteit uit de weg maar bieden toch hoop doordat de mensen erin blijk geven van medeleven. Elke filmmiddag heeft dezelfde opbouw. Eerst de ontvangst met koffie en thee, een kennismakingsrondje en inleiding. Daarna de vertoning van de film gevolgd door een nabespreking. Het thema van dit seizoen is: familie.

Still walkingVr 27 september: Still Walking, regie Hirokazu Kore-Eda, 2008 (afgelast)
In het kader van de vredesweek kijken we naar een film over een familie die bij elkaar komt voor een herdenking van een overledene. Hoe elk van de personen omgaan met oude pijn en nieuwe irritaties en ieder op eigen wijze hun best doen om de vrede te bewaren is met mededogen en subtiliteit verbeeld.

 

CapharnaumVr 8 november: Capharnaum (chaos), regisseur Nadine Labaki, 2018.
De naar schatting twaalfjarige Zain in Beiroet (Libanon), oudste zoon van vluchtelingen, moet helpen het gezin te onderhouden. Als zijn zusje wordt uitgehuwelijkt besluit hij weg te lopen. Na omzwervingen en ontmoetingen klaagt hij zijn ouders aan omdat ze te arm zijn om hun kinderen te verzorgen. Behalve de rol van de ouders wordt ook de sociale werkelijkheid belicht.

 

shopliftersVr 29 november: Shoplifters, regie Hirokazu Kore-Eda, 2018.
Een gezin heeft nauwelijks voldoende inkomen om in leven te blijven en de noodzakelijke levensbehoeften worden af en toe door ‘proletarisch winkelen’ verkregen. Bij een van die strooptochten treffen vader en zoon een klein meisje aan dat van huis is weggelopen. Zij wordt snel opgenomen in het warme en gelukkige gezin. Een onverwachte gebeurtenis stelt de familiebanden echter ernstig op de proef.

 

Begeleiding: Mineke van Sloten en Carla van Thiel
Data: vrijdag 27 sept. (afgelast), 8 nov. en 29 nov.
Tijd: 14.00-17.00 uur, inloop vanaf 13.30u
Deelnemers: (m/v) max. 15
Kosten: € 5 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: uiterlijk 2 dagen van te voren