Filmmiddagen

Vrijdag 14 februari, 13 maart, 8 mei (AFGELAST) (14.00u tot 17.00u), Aanmelden uiterlijk 2 dagen van te voren

filmIn haar visietekst verwoordt de Graalbeweging haar bereidheid de toestand van de wereld onder ogen te zien èn daarbij uit te kijken naar tekens van hoop. De films gaan geen van alle de harde realiteit uit de weg maar bieden toch hoop doordat de mensen erin blijk geven van medeleven. Elke filmmiddag heeft dezelfde opbouw. Eerst de ontvangst met koffie en thee, een kennismakingsrondje en inleiding. Daarna de vertoning van de film gevolgd door een nabespreking. Het thema van dit seizoen is: LGBT (lesbisch, gay, bi-, en transseksueel).

tipping the velvetVr 14 februari: Tipping the velvet, regie Geoffrey Sax 2006.
Gebaseerd op een boek van Sarah Waters over een jonge ondernemende vrouw rond 1890 die zich soms als man verkleedt om de kost te verdienen en om veilig over straat te kunnen. Het is een mooie geschiedenis waarin liefde een belangrijke rol speelt.

the hoursVr 13 maart: The Hours, regie Stephen Daldry 2003.
Gebaseerd op het gelijknamige boek door Michael Cunningham die zich liet inspireren door ‘Mrs. Dalloway’ van Virginia Woolf. Homoseksualiteit speelt geen hoofdrol, maar is een normaal verschijnsel. Dat alle drie de vrouwelijke hoofdpersonen te maken hebben met depressie en wanhoop is niet omdat zij homoseksueel zijn maar omdat het bij het mens-zijn hoort.

PrideVr 8 mei: Pride, Matthew Warchus 2015. (AFGELAST)
Een aantal mannen en enkele vrouwen uit de ‘gay community’ in Londen besluit in 1984 om de stakende mijnwerkers te steunen in Zuid Wales. Het is een spannend, grappig en ontroerend verhaal waarin homofobie uiteindelijk overwonnen wordt.  

Begeleiding: Mineke van Sloten en Carla van Thiel
Data: vrijdag 14 februari, 13 maart. 8 mei is AFGELAST
Tijd: 14.00u tot 17.00u, inloop vanaf 13.30u
Deelnemers: (m/v) max. 15
Kosten: € 5 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: uiterlijk 2 dagen van te voren