Van dromen naar doen: SDG wat?

Donderdag 20 september (geannuleerd), 11 oktober, 15 november (20.00u-22.00u), aanmelden tot 2 dagen van te voren

SDGWe dromen allemaal wel van een betere wereld, maar kunnen we onze dromen ook ‘doen’? De Sustainable Development Goals (SDG’s) of duurzame ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 opgesteld door de Verenigde Naties om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. De 17 opgestelde ontwikkelingsdoelen geven concrete tools om in actie te komen.

In deze reeks brengen we de SDG’s onder de aandacht vanuit een gender- en diversiteitsperspectief. In deze avonden staan het delen van expertise en persoonlijke evaring centraal. Er is ruimte voor bezinning én voor samen in actie. Want het een kan niet zonder het ander. Wil je graag meedoen aan een interactieve avond en samen concreet handen en voeten geven aan de ontwikkelingdoelen? Van harte welkom bij deze reeks!

Tijdens de eerste avond op 20 september, tijdens de nationale Vredesweek, worden de SDG’s ingeleid en staat SDG 16 - vrede, veiligheid en rechtvaardigheid - centraal. Op 11 oktober, tijdens de International day of the Girl is er aandacht voor SDG 4 - kwaliteits-onderwijs - met speciale aandacht voor verhalen van meisjes die strijden voor toegang tot onderwijs. Op 15 november staan we stil bij SDG 8: waardig werk en economische groei. Wat betekent ‘waardig werk’ voor ons, hoe staat het met de economische rechtvaardigheid in Nederland en wat kunnen wij zelf doen?

Rachelle van Andel (1991) studeerde wijsbegeerte, humanistiek, (remonstrantse) theologie en religiewetenschappen. Ze is verbonden aan de Graalbeweging en werkt vanaf september 2018 als vernieuwingspredikant bij de Remonstranten. In maart 2018 bezocht ze namens de Graal de Verenigde Naties, waarbij ze zich inzette voor gendergelijkheid en de kans kreeg om activisten overal ter wereld te ontmoeten. In haar werk zoekt ze naar creatieve kruisbestuivingen tussen religie en samenleving, waarbij spiritualiteit en activisme samenkomen.

Begeleiding: Rachelle van Andel
Data: donderdag 20 september (geannuleerd), 11 oktober en 15 november
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Deelnemers: (m/v), maximaal 18
Kosten: vrije bijdrage
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. graag uiterlijk twee dagen tevoren