Verhalen delen: Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Zaterdag 24 november (11.00u tot 15.30u), aanmelden: vóór 21 november

25novDe Verenigde Naties heeft 25 november uitgeroepen tot ‘International Day for the Elimination of Violence against Women’. Over de hele wereld wordt er tijdens deze dag extra stil gestaan bij het nog steeds voorkomende en in sommige streken zelfs toenemende geweld tegen vrouwen. Acties rond geweld tegen vrouwen zijn een van de vier pijlers van de Nederlandse Graalbeweging voor de komende vier jaar.

Dit jaar maken we ruimte voor de verhalen van vrouwen die zich overal ter wereld inzetten tegen geweld tegen vrouwen. In de ochtend staat het delen van de grote en kleine verhalen van deze vrouwen centraal. Met moed en veerkracht schrijven, spreken en dichten zij zichzelf de wereld in om met en naast vrouwen te staan. In de middag is er ruimte om aan de hand van deze verhalen in gesprek te gaan en zelf woorden te geven aan wat we gehoord hebben. Deze woorden zullen we daarna mee naar buiten nemen, de wereld in.

Rachelle van Andel (1991) studeerde wijsbegeerte, humanistiek, (remonstrantse) theologie en religiewetenschappen. Ze is verbonden aan de Graalbeweging en werkt vanaf september 2018 als vernieuwingspredikant bij de Remonstranten. In maart 2018 bezocht ze namens de Graal de Verenigde Naties, waarbij ze zich inzette voor gendergelijkheid en de kans kreeg om activisten overal ter wereld te ontmoeten. In haar werk zoekt ze naar creatieve kruisbestuivingen tussen religie en samenleving, waarbij spiritualiteit en activisme samenkomen.

Begeleiding: Rachelle van Andel
Datum: zaterdag 24 november
Tijd: 11.00u tot 15.30u (inloop vanaf 10.30u)
Deelnemers: (m/v), max. 25
Kosten: vrije bijdrage
Aanmelden: vóór 21 november