Workshop Geweldloze Communicatie

Communiceren vanuit verbinding en beweging

Zaterdag 13 oktober (11.00u-16.30u), aanmelden vóór 10 oktober

jeannette claessenCommuniceren doen we elke dag. Het is een basisvaardigheid. Maar ieder van ons kent momenten van confrontatie en botsing die we eigenlijk willen vermijden. Ieder van ons kent ook het gevoel onthand te zijn en niet te weten hoe adequaat te reageren in bepaalde situaties. En allemaal kennen we het plezier als communicatie met onszelf en de ander soepel verloopt en we daadwerkelijk in contact zijn.

Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg is een visie op communicatie die uitgaat van beweging en verbinding, van respect en nieuwsgierigheid naar onze eigen en andermans gevoelens en behoeften. Het model nodigt uit tot communicatie vanuit ons hart, compassie is het kernwoord ervan. En vraagt een alerte, wakkere en open houding van ons. In deze workshop oefenen we met al deze elementen en komen we weer een stapje dichterbij een open, vrije en respectvolle communicatie.

Jeannette Claessen is trainer, coach en beeldend kunstenaar. Academisch opgeleid en verder geschoold in beeldende kunst, coaching, community art en geweldloze communicatie. Ze heeft veel ervaring op het terrein van individuele en groepsbegeleiding, als trainer in interculturele en geweldloze communicatie en met kunstzinnig werken (o.m. in kunstprojecten in wijken). Ze werkt als zzp-er in haar eigen bedrijf ComunicArte (zie www.mosaica.nl).

Begeleiding: Jeannette Claessen
Datum: zaterdag 13 oktober
Tijd: 11.00u – 16.30u, inloop vanaf 10.30u
Deelnemers: (m/v), max. 20
Kosten: € 35 (incl. koffie, thee en lunch)
Aanmelden: vóór 10 oktober