Spiegels voor de ziel – lezingenreeks

Vrijdag 16 november (20.00u-22.00u), aanmelde vóór 14 november

AnnemiekOnze ziel heeft voeding nodig om gezond te blijven, telkens weer. Voor deze reeks nodigen wij auteurs van een recent boek op levensbeschouwelijk gebied uit om een inspirerende lezing te geven.

'Verwonderd dwalen langs 's Heren wegen'

In haar recente boek Van het padje. Verwonderd dwalen langs 's Heren wegen, doet Annemiek Schrijver verslag van haar pelgrimstocht door het leven. De eerste christenen werden 'mensen van de weg' genoemd. Annemiek ziet zichzelf ook als iemand van de weg, maar zeker niet als iemand van de uitgestippelde route. Gaandeweg leert ze ook dat die er niet is. Hoe ziet haar pelgrimeren er dan uit? Vol verwondering en met een open hart dwaalt Annemiek langs haar levensweg, open voor de mensen die ze op haar pad ontmoet en die voor haar ook vaak richtingaanwijzers zijn. Ze noemt het een van haar grootste passies: de wijsheid van haar medepelgrims ontvangen en doorgeven. Het boek dat ze hierover schreef, is een prachtige verzameling mijmeringen over alles wat haar toevalt op haar levenspad. Steeds verwoord met humor en met haar unieke gevoel voor taal.

Tijdens deze avond leest Annemiek voor uit haar boek. Daarnaast wordt ze geïnterviewd door schrijver en dichter, Hein Stufkens, een van de belangrijkste medepelgrims op haar weg. Samen schreven ze twee boeken, ze noemt hem ook wel haar 'katholieke medeschrijver'. Tot slot is er ook ruimte voor interactie met het publiek.

Annemiek Schrijver (1964) studeerde aan het conservatorium, schrijft columns en boeken, is hoofdredacteur van het tijdschrift De Verwondering en presentatrice van het gelijknamige tv-programma.

Lezing: Annemiek Schrijver (m.m.v. Hein Stufkens)
Datum: vrijdag 16 november
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Deelnemers: (m/v), max. 30
Kosten: € 15 (incl. koffie en thee)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vóór 14 november