Lezing Stine Jensen: 'Eerste liefde'

Woensdag 30 januari (20.00u-22.00u), aanmelden vóór 28 januari

jensen stine 0110 liggend webStine Jensen schrijft dit jaar het essay in het kader van de Maand van de Spiritualiteit dat als thema ‘Met aandacht’ heeft. Haar essay Eerste liefde is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin speelt. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel. Haar essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde en over lessen in de kunst van het aandacht geven.

Aandacht voor jezelf, de ander en de dingen om je heen is in onze tijd een schaars goed geworden. Toch kent vrijwel iedere religieuze en spirituele traditie aandacht een belangrijke rol toe om te komen tot inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk. Daarom heeft de Maand van de Spiritualiteit dit jaar als thema aandacht. Stine Jensen is enthousiast aan het schrijven geslagen: ‘Het thema raakt hart, hoofd en ziel, want alles begint en staat of valt voor mij met aandacht’.

In de eerste helft van de avond staat Stine's essay centraal. Daarna is er de kans om met haar in gesprek te gaan, over aandacht, (eerste) liefde en wat er zo nog naar boven komt.

Stine Jensen (1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze werd geboren in Denemarken en groeide op in Nederland. Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liefde, opvoeden, emoties en identiteit. In 2015 publiceerde ze het boek Go East, waarin ze als filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit. Voor de omroep HUMAN maakte ze al diverse tv-programma’s.

Foto: Jan Reinier van der Vliet

Lezing: Stine Jensen
Datum: woensdag 30 januari (opgelet: uitzonderlijk is deze lezing op een woensdag!)
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Deelnemers: (m/v), max. 30
Kosten: € 18 (incl. koffie en thee en het essay Eerste liefde)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vóór 28 januari