Tweede jaarlijkse Graallezing

Zaterdag 3 november (15.00u-17.30u), aanmelden vóór 31 oktober

Lucia2Maatschappelijk engagement, spirituele bewogenheid en empowerment van vrouwen is van oudsher het drievoudige credo van de Graalbeweging. Met de nieuwe traditie van een jaarlijkse Graallezing geven we het woord aan een vrouw die zich (mede) vanuit religieuze bewogenheid inzet voor een betere wereld. We vragen haar: wat zijn je levensbeschouwelijke bronnen? Hoe motiveren die je tot een leven van maatschappelijke betrokkenheid? In welke richting hoop je de wereld hiermee te veranderen? Vorig jaar beet Arabiste en politica Petra Stienen de spits af. Dit jaar wordt de Graalwisselbeker uitgereikt aan voormalig bokskampioene Lucia Rijker.

Lucia werd zes keer wereldkampioen boksen. In 2005 maakte een blessure een eind aan haar sportcarrière. Sindsdien werkt ze als coach, presentator en inspirator. Het is een van haar grootste passies om anderen te inspireren datgene te verwezenlijken waarvan ze 'vlammetjes' in de ogen krijgen. In het tv-programma Dream School toont ze zich een bevlogen coach die voortijdige schoolverlaters weer hoop geeft op een toekomst. 'Bij elk mooi moment met zo'n jongere kan er weer hoop ontstaan', zegt ze hierover. Lucia wordt al meer dan 20 jaar geïnspireerd door het boeddhisme. Het maakte haar rustiger en meer gefocust op wat er echt toe doet. In haar lezing vertelt Lucia over haar spirituele pad en hoe het haar beweegt om een bewust en geëngageerd leven te leiden.

Na afloop van de lezing is er tijd voor vragen en interactie met het publiek en ontvangt Lucia Rijker de Graalwisselbeker, een kunstwerk dat speciaal voor deze gelegenheid werd ontworpen. Het geheel wordt afgerond met een feestelijke drink.

Lezing: Lucia Rijker
Datum: zaterdag 3 november
Tijd: 15.00u tot 17.30u, inloop vanaf 14.30u
Plaats: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
Deelnemers: (m/v), max. 120
Kosten: € 15 (incl. koffie en thee bij aankomst en drankje na afloop)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. liefst vóór 31 oktober