Concert met wereldvrouwenkoor Mihira

Vrijdag 8 maart (20.00u-22.00u), aanmelden vóór 6 maart

Mihira58 maart, internationale vrouwendag. Een dag om stil te staan bij de schoonheid en kracht van vrouwen, in al hun diversiteit en veelkleurigheid. Hoe kunnen we dat beter doen dan door te luisteren naar een multicultureel vrouwenkoor?

Mihira4Ieder volk vertelt zijn verhalen in liederen. Vaak worden die liederen door vrouwen gezongen en van moeder op dochter doorgegeven, bij het werk op het veld of tijdens het koken. En omdat de muziek in ons allen zit, kunnen we elkaars gezongen verhalen begrijpen, ook al spreken we niet dezelfde taal. De vrouwen van Mihira zijn afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, van Suriname tot Mexico, van Iran tot Rwanda, van Bosnië en Slovenië tot Ijsland. Ze verlieten hun land, vrijwillig of onvrijwillig, om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen.

Ze leren elkaar liederen uit hun eigen traditie, verhalen over liefde, verdriet en grote levensgebeurtenissen. Ze hebben altijd een persoonlijke band met de liederen die ze inbrengen, leren elkaar de uitspraak en melodielijn en zoeken samen naar een passende uitvoering. Het koor wordt met groot enthousiasme geleid door de Georgische muzikante Diana Dali Thodria. Zij nam een tijd geleden het dirigentenstokje over van Laura Hassler, de ´founding mother´ van Mihira.

Wereldvrouwenkoor Mihira geeft op krachtige en inspirerende manier vorm aan het universele zusterschap van vrouwen. Ze betreden het podium in hun prachtige, kleurrijke gewaden met maar één missie: het weg zingen van de angst voor het onbekende, de angst voor mensen die anders-zijn.

Concert: Wereldvrouwenkoor Mihira o.l.v. Diana Thodria
Datum:
vrijdag 8 maart
Tijd:
20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Deelnemers:
(m/v), max. 30
Kosten:
€ 20
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.:
vóór 6 maart