Meditatiedag met Jotika Hermsen ‘Gelijkmoedigheid’

Zondag 10 februari (10.30u tot 16.30u), Aanmelden vóór 6 februari

jotika2Upekkha of gelijkmoedigheid is de kwaliteit van geest die noch door begeerte, noch door boosheid aangetast wordt. Upekkha is een zijnskwaliteit die vanuit inzicht in het midden blijft staan en die weet dat ieder mens verantwoordelijk is voor haar of zijn eigen acties. Upekkha of gelijkmoedigheid buigt niet naar links en niet naar rechts.

Zij is onkreukbaar door wijs inzicht en geeft kracht aan de drie voorafgaande kwaliteiten. Gelijkmoedigheid is een bescherming voor metta (liefdevolle vriendelijkheid) om niet sentimenteel te worden, voor karuna (mededogen) om niet in medelijden terecht te komen en voor mudita (medevreugde) om te blijven zien wat werkelijk geluk is. Gelijkmoedigheid zorgt ervoor dat deze heilzame emoties stromen naar alle levende wezens en in alle richtingen, zonder onderscheid en zonder voorkeur. Met deze dag rond gelijkmoedigheid sluit Jotika Hermsen een cyclus af van meditatiedagen rond de vier heilzame emoties. Voor deelname is het niet nodig de eerdere dagen gevolgd te hebben.

Jotika Hermsen werd geboren in 1932 en leefde 24 jaar als Franciscanes van Denekamp. In 1986 kwam ze in contact met boeddhistische meditatie en dit maakte diepe indruk op haar. Sindsdien pelgrimeert ze op het pad naar bevrijding.i

Begeleiding: Jotika Hermsen
Datum: zondag 10 februari
Tijd: 10.30u – 16.30u, inloop vanaf 10.00u
Deelnemers: (m/v), max. 25
Kosten: € 10 (incl. koffie, thee en lunch) en dana
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 6 februari