Meditatiecyclus ‘Mediteren met Hildegard van Bingen’

Vrijdag 6, 13, 20 en 27 maart (10.00u tot 11.30u), Aanmelden vóór 4 maart

Hildegard von Bingen 2Deze serie meditaties met Hildegard van Bingen helpt je om de balans te vinden tussen lichaam en ziel. De spirituele wijsheid van Hildegard van Bingen, een abdis uit de 12e eeuw, heeft verrassend veel te zeggen voor vandaag. Hildegard is origineel: haar denken over God is rechtstreeks gebaseerd op haar visioenen en haar observaties van de natuur.

Volgens Hildegard leert de natuur je om de mens te begrijpen: de groeikracht (viriditas) van de ziel is net als de groei in planten en bomen en zij zijn met elkaar verbonden. Hildegard heeft een inclusieve spiritualiteit waarin God zowel vrouwelijk als mannelijk is. Zij omschrijft licht als mannelijk en de liefde als moederlijke liefde van God. In deze serie van vier bijeenkomsten mediteren we aan de hand van haar visioenen, haar muziek en haar wijsheid. Je ontdekt nieuwe horizonten om je eigen spiritualiteit verder te ontwikkelen.

mariang2Marian Geurtsen is theologe en dirigente. Ze heeft een training gevolgd in christelijke meditatie en meditatiebegeleiding bij Vacare. Ze werkt op het snijvlak van rituelen, spiritualiteit en muziek.

Begeleiding: Marian Geurtsen
Data:
vrijdag 6, 13, 20 en 27 maart
Tijd:
van 10.00u tot 11.30u, inloop vanaf 9.45u
Deelnemers:
(m/v), max. 15
Kosten:
€ 50 (voor de hele cyclus)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
vóór 4 maart