Workshop bibliodans: ‘De dans van compassie’

Zaterdag 30 maart (14.00u tot 17.00u), Aanmelden vóór 27 maart

Beurmanjer Riette 03Compassie, mededogen, ontferming, barmhartigheid. Woorden die duiden op het vermogen tot zacht en krachtig aanwezig zijn bij wat kwetsbaar, gekwetst en pijnlijk is. We verlangen ernaar het te kunnen geven en ontvangen. Voor onszelf en voor anderen. Waar ligt de bron voor dit vermogen? Wat voedt het? Welke rol kan ons lichaam spelen in het beoefenen en groeien van compassie?

bibliodans webIn de Hebreeuwse Bijbel wordt het vermogen tot compassie benoemd met een woord dat verwant is aan dat voor schoot of baarmoeder. Daarom staat tijdens deze dag onze schoot als bron van mededogen centraal. Door met aandacht voor onze schoot te dansen, ontdekken we de rijkdom aan kwaliteiten van compassie. Door te dansen naar aanleiding van afbeeldingen, teksten en liederen uit verschillende tradities verdiepen we het ontstane inzicht. Tenslotte gaan we na hoe in ons alledaagse leven onze schoot onze compassie kan voeden.

Riëtte Beurmanjer is theologe met specialisatie dans. Ze ontwikkelde bibliodans als een vorm van creatief dansen (dansexpressie) naar aanleiding van Bijbelse teksten en thema’s. Deze dansvorm is ook geschikt voor het dansen naar aanleiding van teksten uit andere tradities, liederen of gedichten. Zie www.riettebeurmanjer.nl.

Begeleiding: Riëtte Beurmanjer
Datum:
zater
dag 30 maart

Tijd: 14.00u tot 17.00u (met inloop vanaf 13.30u)
Deelnemers: (v), max. 12
Kosten: €25
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 27 maart