Eerste jaarlijkse Graallezing: Petra Stienen

Zaterdag 4 november (15.00u tot 17.30u)

PetraStienen2Maatschappelijk engagement, spirituele bewogenheid en empowerment van vrouwen is van oudsher het drievoudige credo van de Graalbeweging. Met de nieuwe traditie van een jaarlijkse Graallezing, op een voor ons belangwekkend moment van het jaar (rond de stichtingsdatum), geven we het woord aan een vrouw die zich (mede) vanuit religieuze bewogenheid inzet voor een betere wereld. We leggen haar telkens de volgende vragen voor: wat zijn je levensbeschouwelijke bronnen? Hoe motiveren die je tot een leven van maatschappelijke betrokkenheid? In welke richting hoop je de wereld hiermee te veranderen? En, hoe zorg je in je eigen leven voor de balans tussen actie en contemplatie?

Op 4 november in de Lutherse Kerk in Utrecht bijt Petra Stienen de spits af. Petra is Arabiste, publiciste, politica en zelfstandig adviseur. Ze heeft jarenlange ervaring als diplomate in de Arabische wereld en geeft in nationale en internationale media regelmatig politiek commentaar over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten. Daarbij heeft ze steeds oog voor vrouwenrechten. In 2012 won ze de Vrouwen in de Media award 2011 en in 2016 de Aletta Jacobsprijs, vanwege haar vermogen de stem van vrouwen in binnen- en buitenland te versterken. Ze heeft o.m. bestuursfuncties bij Masterpeace, een jonge, positieve internationale vredesbeweging en bij Stichting Yasmin, een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag. Daarnaast is ze auteur van diverse boeken over het Midden-Oosten.

annemiekschrijverAnnemiek Schrijver, bekend van levensbeschouwelijke radio- en televisieprogramma’s als Zin in weekend en De verwondering, presenteert de middag. Na afloop van de lezing is er tijd voor vragen en interactie met het publiek en ontvangt Petra Stienen de Graalwisselbeker, een kunstwerk dat speciaal voor deze gelegenheid werd ontworpen. Het geheel wordt afgerond met een feestelijke drink.

Datum: zaterdag 4 november
Tijd: 15.00u tot 17.30u, inloop vanaf 14.30u
Plaats: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
Deelnemers: (m/v), max. 120
Kosten: € 15 (incl. koffie en thee bij aankomst en drankje na afloop)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.