Lezing Hein Stufkens: ‘Vrede dichterbij’ 

Vrijdag 17 november (20.00u tot 22.00u), Aanmelden: vóór 15 november

Boek Hein2‘Stel er komt oorlog, en niemand gaat er naartoe…’

In vrede leven…wie wil dat niet? Maar hoe ver weg lijkt die vrede soms, zowel in onze directe omgeving als in de wereld die dagelijks via de media onze huiskamer binnenkomt.
En hoe machteloos voelen we ons dikwijls om daar iets aan te veranderen!

Maar de bron van al die onvrede ligt in de innerlijke conflicten van ieder van ons. De onvrede in de wereld weerspiegelt onze eigen onvrede. En omgekeerd geldt: als we zelf tot vrede komen zal dat doorwerken in de wereld. We zijn niet machteloos. Ieder van ons kan een bijdrage leveren aan de vrede door zelf een bron van vrede, liefde, mededogen en gelijkmoedigheid te worden. Wie zichzelf heeft leren kennen en liefhebben zal minder de neiging hebben te oordelen over anderen, en zal zijn of haar innerlijke conflicten niet meer op de buitenwereld projecteren.

HeinDat vraagt van ons dat we gelijkmoedigheid ontwikkelen, die kwaliteit die al sinds de Oudheid door filosofen en mystici wordt aanbevolen als de kortste weg naar vrede. De gelijkmoedige lijkt op een vijver met rustig water en is vrij van de keten van actie en reactie die steeds weer tot onvrede en geweld leidt. Deze avond gaat over hoe je in vrede kan leren leven met jezelf, met je verleden, met je toekomst, met anderen, met de wereld. Vrede of niet, dat hangt van jou af! Vóór de pauze houdt Hein Stufkens een inleiding, na de pauze is er ruimte voor gesprek.

Hein Stufkens is filosoof, (zen)leraar, dichter en auteur van tal van boeken op het grensvlak van filosofie, religie en dieptepsychologie. Bij Edicola verschijnt in september 2017 zijn boek Vrede dichterbij. Hij woont en werkt in het bezinnings- en cursuscentrum La Cordelle te Cadzand. www.lacordelle.nl

Datum: vrijdag 17 november
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Deelnemers: (m/v), max. 30
Kosten: € 15 (incl. koffie en thee)
Aanmelden: vóór 15 november