Graalnieuwjaarsdag ‘Over spelen en levenskunst’

Zaterdag 19 januari (11.00u tot 15.30u), Aanmelden vóór 16 januari

christa1Met het schrijven van het intieme, persoonlijke boek 'Voor Joseph en zijn broer. Van overleven naar spelen en andere zaken van ultiem belang', maakt Graalvrouw Christa Anbeek de sprong van overlevingskunst naar plezier en levenslust.

Boek christaZe schreef dit boek voor haar twee kleinzoons, Joseph en zijn broer. Door hen hebben vreugde, spelen en verwondering weer de overhand gekregen in haar leven. In het boek koppelt Christa indringende persoonlijke ervaringen aan filosofische beschouwingen over geboorte, zelfdoding, overgangsrituelen, de publieke ruimte en vooral over spelen. Door het spel van haar twee kleinzoons nauwgezet te observeren, leerde ze weer mee bewegen met ‘de stroom van het leven’. In de ochtend wordt Christa over haar boek geïnterviewd door Graalvrouw, Gezien van der Leest. Daarna is er gelegenheid om met haar in gesprek te gaan.

Aansluitend is er een verzorgde lunch en alle tijd om bij te praten. We ronden af met een Nieuwjaarsviering. Dat we in verbondenheid met elkaar het nieuwe jaar in mogen gaan, mee bewegend met de ‘stroom van het leven’. Vieren: zingen, stil zijn, genieten van de schoonheid van rituelen, dansen en spelen. Elkaar inspireren en bemoedigen, erop vertrouwen dat wij gedragen worden.

Christa Anbeek is bijzonder hoogleraar Remonstrantse theologie aan de Vrije Universiteit. Eerder verschenen van haar onder meer Aan de heidenen overgeleverd (2013), Overlevingskunst (2010) en Mimi en Akiko (2005), over Graalvrouw Mimi Maréchal. Samen met Ada de Jong schreef ze de bestseller De berg van de ziel (2013). 

Begeleiding: Christa Anbeek, Rachelle van Andel en Margreet van Leeuwen
Datum: zaterdag 19 januari
Tijd: 11.00u tot 15.30u
Deelnemers: (m/v), max. 30
Kosten: vrije bijdrage
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: vóór 16 januari