Filmmiddagen

Vrijdag 14 september, 19 oktober, 23 november (14.00u tot 17.00u), Aanmelden uiterlijk twee dagen van tevoren

filmIn haar visietekst verwoordt de Graalbeweging haar bereidheid de toestand van de wereld onder ogen te zien èn daarbij uit te kijken naar tekens van hoop. De uitgezochte films gaan geen van alle de harde realiteit uit de weg maar bieden toch hoop doordat de mensen erin blijk geven van een groeiend medeleven. Elke filmmiddag heeft dezelfde opbouw. Eerst de ontvangst met koffie en thee, een kennismakingsrondje en een inleiding. Daarna de vertoning van de film, gevolgd door een nabespreking.

film1Vr 14 september De nieuwe wereld, regie Jaap van Heusden, 2013.

In het kader van de opening van de nationale Vredesweek een film over Mirte, een weerbarstige schoonmaakster met de nodige privé problemen die in een asielzoekerscentrum op een luchthaven werkt en Luc, een charismatische West-Afrikaanse vluchteling die geen geloofwaardig verhaal heeft.

 

film2Vr 19 oktober I Daniel Blake, regie Ken Loach, 2016.

Een 59-jarige timmerman en weduwnaar moet zich na een hartaanval zonder computerkennis een weg banen door de Britse bureaucratie om een uitkering en de nodige ondersteuning te krijgen. De pijnlijke film is te verdragen door de beleefdheid, de moed en het doorzettingsvermogen van de hoofdpersoon.

film3

 

Vr 23 november Volver, regie Pedro Almondóvar, 2006.

Op 2 november, Allerzielen, worden in Spanje de overledenen herdacht. De graven worden versierd en schoongemaakt. Maar in deze film keert bij deze gelegenheid de overleden moeder van twee dochters in het geheim terug om problemen op te lossen waar ze tijdens haar leven geen raad mee wist.

Begeleiding: Carla van Thiel en Mineke van Sloten
Data: vrijdagmiddag 14 september, 19 oktober, 23 november
Tijd: 14.00-17.00 uur, inloop vanaf 13.30u
Deelnemers: (m/v) max. 15
Kosten: € 5
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: uiterlijk 2 dagen van te voren